Дніпро та українські озера цвітуть через фосфати

/ вівторок, 09 Грудень 2014 / Опубліковано в Статті
вплив фосфатів

Українські водойми цвітуть через попадання у них значної кількості фосфатів, якими користуються українці.

Про це в ефірі радіо «Голос Столиці» повідомила радник голови правління з питань інформаційної політики «Київводоканалу» Вікторія Яковлєва.

Радник голови правління «Київводоканалу» констатувала, що головне, що дасть Україні закон про заборону миючих засобів з вмістом фосфатів – чисті водойми, які на даний момент тотально цвітуть.

«Наша річка Дніпро чи всі наші озера повністю цвітуть, і ви усе це бачите. Ця ряска там плаває через те, що фосфати потрапляють у водойми і викликають її швидкий ріст. Усе живе навколо просто вмирає, тому що ця ряска забирає кисень з води», – упевнена вона.

В. Яковлєва також констатувала, що з 16 аеротанків, які працюють і очищають воду на «Київводоканалі», всього 2 можуть очищати воду саме від фосфатів.

Нагадаємо, що фахівці «Київводоканалу» розробили законопроект, який забороняє виготовлення, використання, ввезення та розповсюдження мийних засобів з фосфатами більше 8,5%. Ініціативу «Київводоканалу» заборонити фосфати вже підтримали кілька регіональних підприємств, зокрема, «Донецькміськводоканал» і «Миколаївводоканал».

Джерело Голос.ЮА

ДОГОРИ